Restauracja
Dania tworzone z pasją
Karta Win
Wino musujące
Lekko wytrawne musujące
Cantina San Osvaldo Prosecco Treviso DOC
Włochy / Veneto / Montelvini
Szczep: glera. Wino delikatnie musujące, świeże, aromatyczne, owocowo-kwiatowe z wyczuwalnymi nutami jabłek i cytrusów. W ustach wino jest bardzo delikatne i przyjemne z dobrze zbalansowaną kwasowością.
Polecane do celebracji uroczystych chwil. Warto także spróbować do serów, wędlin oraz owoców morza.
Wino białe
wytrawne
Tokaj Nobilis Furmint
Węgry / Tokaj / Bodrogkeresztu
Szczep: furmint. Przygotowane na bazie upraw ekologicznych, które przyczyniły się do jego indywidualnego owocowego charakteru. W zapachu wina obok gruszki pojawiają się migdały i zioła. Jest delikatne i eleganckie.
Pasuje do drobiu, owoców morza oraz dań pikantnych.
Wino białe
półwytrawne
Bründlmayer Gemischter Satz
Austria / Kremstal
Szczep: Frühroter Veltliner. Wyczuwalne aromaty zarówno cytrusów, białych kwiatów oraz nut rustykalno-warzywnych. Na podniebieniu rządzi zielone jabłko i grejpfrutowa skórka, jest soczyście i dobrze kwasowo. Bardzo lekkie wino o dobrej owocowości z nutami roślinnymi.
Pasuje do dań z wieprzowiny oraz ryb.
Wino białe
półwytrawne
Boujong Riesling Brauneberger Halbtrocken
Niemncy / Mozela
Szczep: riesling. Prezentuje odświeżające nuty cytrusów, jabłek i gruszek, przeplatane akcentami kwiatowymi. Na podniebieniu orzeźwiający i pełen werwy.
Pasuje do wieprzowiny, dań pikantnych i owoców morza.
Wino białe
półsłodkie
Winnica Amelie - Solaris
Polska / Podkarpackie
Szczep: solaris. Nuty owoców cytrusowych i tropikalnych, to zasługa ciepłego rocznika.
Podawać dobrze schłodzone do deserów, ale i do serów pleśniowych typu gorgonzola. Super też smakuje pity solo na tarasie.
Wino różowe
półwytrawne
Godyla Rose
Polska / Opolszczyzna
Szczep: rondo i regent. W aromacie dominują truskawki, poziomki, maliny tworząc piękny landrynkowy nos. Wino o dobrze zbalansowanej kwaskowości z odrobiną słodyczy. Idealne na gorące letnie dni oraz ciepłe noce.
Pasuje do sałatek, owoców morza oraz słodkich deserów. Wino należy podawać mocno schłodzone.
Wino czerwone
wytrawne
Valpolicella DOC Corte Majoli
Włocy / Veneto / Tezza
Szczep: corvina. Organiczne z certyfikatem Bio klasyczne wytrawne włoskie wino czerwone. Wino wyróżnia intensywny rubinowy kolor, dobrze wyczuwalne aromaty wiśni, kakao i przypraw. Łatwe do picie, soczyste i owocowe o miękkich taninach i pełne smaku.
Polecane do makaronów, pizzy, grillowanych mięs.
Wino czerwone
wytrawne
Bodegas Franco-Espanolas Royal Tinto
Hiszpania / Rioja
Szczep: tempranillo, garnacha i mazuelo. To hiszpańskie wytrawne wino z Rjojy powstało z selekcji winogron typowych dla regionu szczepów. Przyjemne aromaty owocowe z domieszką delikatnych akcentów drewna i przypraw.
Dobry dodatek do wędlin i serów.
Wino czerwone
półwytrawne
Moi Primitivo Varvaglione
Włochy / Puglia
Szczep: primitivo. Żywy, rubinowy kolor i wyraźny zapach dojrzałych truskawek, jeżyn, suszonych śliwek i marmolady z leśnych owoców. W ustach wytrawne z niską kwasowością.
Wzmacnia kompozycję dań mięsnych z wieprzowiny, wołowiny i drobiu.